Pamatuj si mě     Zapomenuté heslo?   Registrovat  

1.12  Druhá smrt a znovuzrození

Asi po třech  měsících  jsem byl vyzván Ahrinzimanem, abych se připravil na velkou změnu. Jednalo se o přestup do vyšší úrovně.

Od  duchovních činitelů  jsem slyšel,  že se úrovně dělí na různé oddíly,  ale není  důležité, zda jsou všechny  děleny podle stejného plánu.

Spodní oddělení se podobají  krajinám, jejichž hranice do sebe neznatelně přecházejí. Rozdíly zemí a  lidí se však pozorovateli jeví hned  při průchodu.  Někteří míní,  že existuje  sedm úrovní, z nichž nejvyšší je u nebe, o němž se mluví v bibli.

Jiní tvrdí, že je dvanáct sfér, jiný opět uvádí ještě vyšší počet. Většinou se má  za to, že každá úroveň je  dělena na dvanáct oblastí, Mně  je nejpřijatelnější  počítat se  sedmi sférami  pod zemí a sedmi sférami nad zemí, které počítáme podle vzdálenosti od našeho slunce.

Nejvyšší dosažitelná  hranice je pro nás v blízkosti slunce a nejdále od něho jsou nejnižší sféry. Každá se dělí na dvanáct oblastí, které jsou tak úzce vnitřně spjaty, že rozdíl je téměř neznatelný.

Dosud jsem žil v astrálním okolí  země, které jako veliký a široký pás protíná její  atmosféru. Tato úroveň je z počtu  sedmi sfér a uvnitř země vždy  tou první. Ulpěli zde lidé,  kteří pro svoji připoutanost k zemi nemohou zatím jinam, dokud se od ní neosvobodí.

Bylo mi řečeno, že jsem  se od pozemských žádostí natolik oprostil a tím i od přitažlivosti země, že mohu přejít do druhé sféry. Přechod z nižší oblasti do vyšší probíhá obvykle v hlubokém spánku, podobnému spánku smrtelnému, v němž člověk opouští pozemské tělo.

U  pokročilejšího  ducha  provází  tuto  změnu  přiměřeně jasnější stupeň vědomí  a výstup z  vysoké sféry do  ještě vyšší rovná  se již výměně oděvu za jasnější. Odkládá se obal ducha a přichází v platnost jemnější, éteričtější obal. Jak duše  stoupá, je její obal stále méně hmotný, až dospěje přes hranice zemských úrovní ke slunečním sférám. Při návratu  z jedné z mých  návštěv na zemi padl  na mne nezvyklý pocit ospalosti,  podobný spíše rozumové malátnosti.  Uchýlil jsem se do svého malého pokoje a jakmile jsem  se vrhl na lože, upadl jsem do bezesného spánku.

V  tomto bezvědomí jsem,  podle  pozemského  času, ležel asi dva týdny. V té době opustila má duše znetvořené astrální tělo a objevil jsem  se jako  novorozené dítě  v krásnějším  a čistším  těle., které vzniklo mým úsilím v přemáhání zla.

Nevypadal jsem však jako dítě, ale jako dospělý muž se zkušenostmi a věděním zralého  ducha. Jsou lidé, jejichž  životní zkušenosti jsou omezené, málo  pěstované a jejich přirozenost  tak prostá a dětinská, že do jemnějšího světa se mohou zrodit  jen jako děti, ať byl na zemi jejich věk jakýkoliv. To však není můj případ.

Pozoroval jsem se  ve svém novém stavu a zjistil  jsem, že mé nové tělo je ve stáří, kterého jsem v pozemském životě dosáhl. Za přispění duchovních  přátel přešla moje znovuzrozená duše v  bezvědomí do duchovní sféry, kde jsem zůstal v bezesném spánku do probuzení.

Mé astrální tělo bylo duchovními smrtelníky rozloženo na atomy své úrovně,  tak jako  mé pozemské  tělo  na  zemi. Prach  se zase  stane prachem, zatímco nesmrtelná duše přejde do vyšší oblasti.

Zde jsem prošel  svojí druhou smrtí, kdy procitlo  a bylo vzkříšeno mé lepší já na vyšší úrovni.