Pamatuj si mě     Zapomenuté heslo?   Registrovat  

1.9  Černá horda

Zase jednou  jsem byl vyzván,  abych přerušil putování  v duchovní zemi.  Měl jsem  splnit poslání  na zemi  a tu  se stalo, že ke  mně přistoupilo největší a nejstrašnější  pokušení mého života. Během svého  záchranného díla  jsem potkal pozemského člověka,  jehož vliv zničil můj  pozemský život víc než  co jiného. I když  jsem nebyl bez viny, naplnila mne  hořkost a touha po pomstě,  když jsem si vzpomněl na tuto osobnost a na všechna příkoří, která jsem od ní vytrpěl. Jeho urážky na mne tak působily,  že jsem málem neovládl vášnivé výbuchy hněvu.

Při mých cestách zemí jsem  poznal možnosti a prostředky, jak duch může působit škodu tomu, koho nenávidí, i když tento je ještě v těle. Máme k tomu ještě větší moc než si myslíte. Ale je moudřejší nezvedat závoj nad možností,  které se nabízejí i po  smrti pomstychtivým, aby dosáhli svých zlých úmyslů.

Mohl  bych vypočítat  hrozné případy,  o nichž  vím, že se opravdu staly, tajemné vraždy, podivné  zločiny, spáchané bez zřejmého důvodu lidmi, jejichž vědomí bylo tak omámeno, že za své jednání nemohli být zodpovědni.  Byli jen  nástrojem v  rukou duchů,  kteří je posedli. O podobných příhodách zde víme. Mají zde často jiný vzhled, než jaký se u vás na zemi nabízí. Stará  víra v posedlost démony je opodstatněná, jenže dotyční čerti a démoni byli kdysi sami lidskými obyvateli země. Po dlouhých  létech jsem tedy  potkal onoho nenáviděného  člověka. Všechny  dřívější pocity,  bolesti a  pokoření se  ve mně probudily s prudkostí,  která byla  desetkrát silnější  než můj  hněv v pozemském životě.  Neboť duch  má tu  vlastnost, že  více prožívá  utrpení nebo potěšení,  víc  miluje  nebo  nenávidí  než  ten,  jehož  smysly jsou zahaleny pozemskou schránou. Schopnost cítění všech smyslů je u duchů mnohokrát vyšší.

Při pohledu na tohoto člověka se ve mně znovu probudila potlačovaná touha po pomstě a vnucoval se mi ďábelský plán k jejímu uspokojení. Moje mstivé choutky přitahovaly ke mně  z koutů nejtmavějších propastí  tak černé a strašlivé duchy, jaké jsem nikdy před tím neviděl,  tvory, jejichž existenci bych byl  popřel a poslal do říše bájí.

Tito tvorové nemohou  trvale žít na zemi, ani  v nízkých oblastech kolem ní.  Když člověk svým špatným  chtěním vytvoří určité podmínky, vznikne silná magnetická přitažlivost pro tyto tvory, jejíž pomocí mohou být jistý  čas na zemi udrženi. Prudkým zlým přáním pozemského člověka nebo k zemi připoutaného  ducha mohou být k zemi přitaženi, ale v zemské sféře nemohou dlouho zůstat. Když zlé  přání slábne, ztrácejí oporu a klesnou zpět do svých temných obydlí.

V dobách všeobecné nespokojenosti - jako  v případě revoluce - kdy nabudou vrchu vášně potlačeného národa,  je nenávistí  a touhou po pomstě přitaženo celé mračno takových  temných bytostí. Zuřící dav je jimi  často zcela  ovládnut, a  tím vznikají  stavy hrůzy,  jaké byly pozorovány při revolucích a povstáních ujařmených národů.

V mém případě se tyto příšerné  bytosti ke mně tlačily  s vlídným vzezřením, syčely  mi do uší  a ukazovaly mi  cestu k uskutečnění  mé pomsty. Tak jednoduchou a tak strašnou, že se  ji neodvažuji popsat, neboť tato  myšlenka by se mohla  usadit v hlavě nějakého  zoufalce a semeno v úrodné půdě může přinést zhoubné plody.

Jindy bych se byl od nich s odporem odvrátil, ale nyní v mé šílené vášni mi byli vítáni. Právě jsem  chtěl použít jejich pomoci, když mi do ucha zazněl hlas mé milované jako stříbrný zvonek.

Hlas, pro který jsem nikdy nebyl hluchý, mne zapřísahal, abych pro vše, co je mi svaté, k ní přišel. Nemohl jsem se hned vzdát myšlenky na  pomstu, ale  jako na  laně jsem  byl od  onoho nenáviděného tažen a přitahován k ní.

Celá smečka divokých čertů na mně visela a snažila se mne zadržet. Jejich síla slábla, jak do mého  srdce pronikal hlas lásky, čistoty a pravdy. Svoji  milovanou jsem našel  v pokoji, jak  ke mně vztahovala své paže. Vedle ní byli dva  mocní, zářící duchové. Kolem ní byl kruh plamenného stříbrného světla jako ochrana.

Černá horda se mne pokoušela následovat, ale byla zadržena plamenným prstencem. Jen ten nejdrzejší se  na mne tlačil a v okamžiku, kdy jsem dosáhl ochranného valu mne, chtěl  zachytit. Tak byla jeho ruka a paže zasažena plamenem. Scvrkla se, jako  by ji vsunul do tavící pece. Bolestně zařval a rozzuřen odtáhl za posměšného chechtotu ostatních. S celou silou  své lásky mne nyní milovaná  žádala, abych se svého hrozného plánu vzdal a už nikdy se  neobíral takovými nízkými myšlenkami.

Zpočátku jsem nechtěl povolit, ale začala plakat a její hořké slzy pálily v mé duši jako oheň.

Odplavily ledový chlad mé mysli a já zoufalý klesl k jejím nohám a modlil se, aby mi mé  bezbožné myšlení bylo odpuštěno, aby mi  její láska byla k útěše a pomoci zachována, abych u ní, mé jediné naděje, mohl nadále zůstat. A hle, během mé modlitby se zástup černých duchů, kteří se mne snažili lstí vylákat, rozptýlil jako tmavé mračno, které vítr  odvěje. Vrátili  se do  své říše,  zatímco já  jsem se vyčerpán zhroutil u  nohou své milované.  Později jsem často  pozoroval, že se tito  černí kumpáni chtěli ke mně znovu vetřít,  ale nemohli se přiblížit, neboť jsem byl svojí láskou chráněn před jejich útoky.