Pamatuj si mě     Zapomenuté heslo?   Registrovat  

2.2  Setkání s otcem

Nyní pro  mne nastala blažená  doba - odpočinek  a zotavení, které jsem trávil hlavně v blízkosti  své milované. Ještě všemu nerozuměla, ale přece mnohému z toho, co jsem k ní mluvil a moje návštěvy u ní mi zabraly  tolik času,  že jsem  sotva mohl  ještě zkoumat zázraky země svítání, jejímž obyvatelem jsem se stal.

Brzy jsem zažil nové překvapení. Na žádném svém putování jsem nepotkal příbuzného ani  přítele. Když  jsem se  jednoho dne opět objevil u  své milované,  tajemně mi sdělila, že obdržela zprávu, kterou mi chce sama předat.  Vyprávěla mi, že zmíněné sdělení pochází od ducha, který ji navštěvuje a tvrdí,  že je mým otcem. Přál si, aby mi předala jeho vzkaz. Při těchto slovech jsem byl tak dojat, že jsem nemohl ani promluvit.

Svého otce  jsem na zemi velmi miloval, neboť  moje matka zemřela tak záhy, že jsem si na ni pamatoval jen zcela matně. Můj otec mi byl vším. S pýchou a radostí sledoval úspěchy svého syna a kladl největší naděje do budoucnosti. Když jsem  tak v životě ztroskotal, zlomilo mu moje neštěstí srdce. Nepřežil dlouho  zhroucení svých nadějí. Od jeho smrti jsem na něj myslel s bolestí a hanbou.

Když jsem slyšel, že můj otec opustil své místo pobytu, aby mluvil s mojí  milou, obával  jsem se, že jeho  slova budou  obsahovat jen žaloby na nezdárného syna.

Proto jsem toužil  po zprávě,  zda  v  jeho vzkazu  bylo i  slovo odpuštění pro syna, který tolik hřešil.

Nemohu jeho slova uvést, ani líčit  dojem, který vzbudila v mé duši. Padla jako rosa na vyprahlou zemi do mého srdce.

Jistě měl otec podle podobenství  o ztraceném synu  podobná slova lásky a uvítání.  Vzlykal jsem, když mi má  milá tato slova opakovala a toužil jsem jen po tom, abych svého otce spatřil a spočinul na jeho srdci.

Moje  přání se  vyplnilo. Jakmile  jsem se  obrátil, stál můj otec vedle nás. Vypadal jako v  poslední době svého pozemského života. Nad jeho hlavou  zářila gloriola, kterou žádné  smrtelné oko nemůže spatřit.  Neměli jsme  jiných slov,  než "můj  otče!" a  "můj synu!"  - a objali jsme se s nevýslovnou radostí.

Když se naše  city poněkud  uklidnily, mluvili  jsme o  ní, jejíž láska mne vede  po cestě vzhůru. Nyní jsem se  dozvěděl, že nám oběma pomáhal můj milovaný otec, bděl nad námi a oba nás chránil.  Sledoval mne na svých poutích duchovním světem a při mých zápasech mne povzbuzoval. Mému zraku neviditelný, byl  mi neúnavně nablízku v pomáhající lásce.

Zatímco jsem se lekal myšlenky na setkání s ním, byl u mne a čekal na příležitost, aby se projevil. Konečně se mu to podařilo pomocí té, s níž jsem byl, dík mé lásce, v úzkém  duchovním kontaktu, vytvořit spojení a ještě vřelejší vztah nás tří z radosti nad tímto shledáním.