Pamatuj si mě     Zapomenuté heslo?   Registrovat  

2.6  Před  cílem

Rád bych položil svému příteli ještě mnoho otázek o astrální úrovni a jejích  pestrých,  podivných  životních  formách. Ale  rychle jsme opustili tuto  úroveň a naše  cesta vedla do  hlubších oblastí, které jsem již dříve částečně prozkoumal.

Letěli jsme prostorem rychlostí, která se vymyká představě lidského rozumu. Stále více jsme  se vzdalovali jasným sférám. Během tohoto klesání obešel  naše duše pocit  sklíčeného očekávání, který  zarazil náš hovor. Jako bychom předem cítili hrůzy tohoto tělesa a muka jeho obyvatel.

Ve velké vzdálenosti jsem zpozoroval ohromná oblaka černého kouře, která  jako černý  plášť visela  nad  zemí,  k níž  jsme se  blížili. Zblízka vypadaly obrovské mraky  jakoby prosyceny sirnatými plameny z myriard  obrovských  sopek.  Vzduch  byl  těžký,  že jsme sotva mohli dýchat a pocit vyčerpanosti ochromil všechny moje údy.

Konečně  náš vůdce  dal rozkaz k zastavení  a my jsme se snesli na vrchol černé hory. Ta se zdála  vybíhat do inkoustového jezera a z ní jsme viděli strašlivou, temnou zemi.

Zde jsme  odpočívali a zde jsme  se museli také odloučit  od svých přátel, kteří nás doprovázeli až sem.

Po jednoduchém  obědě  z  přinesených  výživných duchovních plodů pronesl  náš vůdce  krátkou modlitbu  za všechny  a prosbu za ochranu a sílu a na to jsme se všichni uložili k odpočinku na vrcholu hory. Když  jsem se  probral z  vysoce příjemného  stavu bezvědomí, byli všichni ostatní už také svěží. Byli  jsme rozděleni do skupin po dvou nebo třech,  abychom při vstupu do  země nepřátel nebudili podezření. Jako  misionáři, kteří  přinášejí pomoc  a záchranu  všem, kteří byli ochotni ji přijmout, museli jsme se v té temné zemi rozptýlit.

K svému překvapení jsem seznal, že  během mého odpočinku se se mnou stala změna,  která spočívala v dalekosáhlém přizpůsobení se  zdejší atmosféře a okolí. Jako bych na sebe přitáhl něco z hmoty této úrovně a oděl se do ní. Moje tělo bylo  těžší, mohl jsem se zvednout a létat jen s  velkou námahou. Ovzduší  už mne tak  nesvíralo a ochrnutí  údů zmizelo.

Každý z nás  obdržel přiměřenou dávku sílicích esencí  a náš vůdce nám sdělil poslední pravidla chování a dal nám výstrahy.

Hassein se  přišel se mnou  rozloučit a sdělit  mi poslední pokyny Ahrinzimana: "Přijdu občas," pravil, "abych ti přinesl zprávy od tvé milované  a tvých  přátel. Při  takové příležitosti  můžeš jí  po mně poslat zprávy.

Mysli  stále na  to, že  jsi obklopen  všemi myslitelnými  způsoby podvodů a falše.  Nevěř nikomu, kdo k tobě  přijde jako posel, ledaže by měl znamení tvého řádu.

Obyvatelé této sféry mohou  tvé myšlenky poznat, uhodnout, nemohou je však zřetelně číst, neboť jsi ve vývoji nad nimi. Okolnost, že jsi při  vstupu do  jejich oblasti  přijal do  jisté míry  jejich vlastní životní podmínky, jim umožní pochopit nedokonale část tvých myšlenek, a to tam, kde tvé vlastní nízké vášně tvoří ještě určité spojení mezi tebou a jimi.  S vypětím všech sil a s  velkou obratností budou kouti plány, aby tě svedli a chytili.

V  těchto krajích  se nacházejí  muži, kteří  svého času patřili k nejvyšší inteligenci,  jejichž rouhavá životní  dráha je přivedla  do těchto  nízkých oblastí,  kde celé své okolí  ovládají. Jsou horšími duchy a despotičtějšími tyrany než kdysi na zemi.

Měj se tedy  napozoru a pamatuj na všechny  výstrahy, které jsi od nás obdržel. Časem, než tvé  poslání skončí, dostaneš pomoc a povzbuzení od  věrných přátel a  pak, jak doufáme,  se vrátíš jako  vítěz v dobré věci. Žij blaze, milý příteli, kéž je požehnání Otce s tebou!"